08-597 854 80

Helgfri vardag 08:00 - 16:45
(lunchstängt 12:00 - 13:00)

Arlanda Flygplats, Sky City

Sky City, i direkt anslutning till terminal 5

Helgfri vardag 08:00 - 16:45
(lunchstängt 12:00 - 13:00)

Dokument

Här finner du viktiga dokument och mer information om priser!

Tack för att du kontaktat oss. Här följer lite mer information!

Välkommen att kontakta oss ytterligare om du har några frågor.

Transportunderlag, farligt gods intyg samt inventarielista

Här intill finns de 3 underlag som du kan fylla i direkt på datorn och returnera till oss per mejl. Klicka på knappen för respektive dokument för att ladda ner det.

Läs noga igenom Transport dokumentet samt Farligt gods intyget innan du skriver under och mejlar tillbaks.

I inventarielistan kan du gruppera såsom clothes, shoes, books, household goods. Det är viktigt att du specificerar om du har någon form av elektronik eller avvikande förpackningar med kablar eller liknade metallföremål som exempelvis termos eller andra behållare, vilket kan vara svårt att se i röntgen.

Du behöver också mejla en tydlig kopia på avsändarens pass eller annan ID-handling, här går det dock utmärkt att använda t.ex. mobilkamera.

1.Export/terminalavgift i Sverige totalt 1000:-  upp till 10 kolli därefter 500:-/5 kolli

I denna avgift ingår säkerhets-/terminalavgifter, dokumentutskrift samt utförtullning från Sverige.

Ytterligare kostnader utanför vår kontroll som kan tillkomma på slutdestinationen t.ex terminalavgift, lokal skatt och eventuell tullavgift betalas direkt av den som hämtar ut godset.

Kunden ansvarar själv för att informera sig om vilka regler som gäller för införsel i landet.

Observera att godset/sändningen från det att det ankommit till fraktterminal i de flesta fall lagras utan kostnad mellan 2-3 dagar, därefter debiteras kunden lagerhyra.  Detta gäller både i Sverige och på slutdestinationen.

2.Flygfrakt/ kilo från Arlanda inklusive nu gällande bränsletillägg    

Reell vikt/volymvikt mellan 1 – 44 kilo

Första 20 kilo = kr därefter kr per extra kilo (21-44 kilo)

Nedan räknas från första kilo om reell vikt/volym vikt är mellan:

45 – 99 kilo  =   kr/kilo

Minimum 100 kilo  =   kr/kilo

3.Upphämtning/inlämning

Vi kan hämta upp bagaget vardagar i exempelvis Stockholm för 375:- upp till 50 kilo vikt/volymvikt (därefter 50:- /50 extra kilo).

När föraren ringer ca xxxx minuter innan måste ni ta ner alla kollin till lastplats. 10 minuter lastningstid är inkluderad i priset.

Ni kan även lämna in godset direkt på fraktterminal på Arlanda efter anvisning från oss.

Om ni lämnar direkt till oss finns vi på Arlanda Flygplats, Sky City i nära anslutning till terminal 5, avgångshallen.

Inlämningstider måndag till fredag 09:00 – 12:00 samt 13.00 – 15:30. Ring och boka tid! Transferkostnad till fraktterminal debiteras med 250:-.

Ni kan även lämna in direkt på fraktterminalen i Jönköping, Norrköping och Örebro. Vi kommer då ta upp det till Arlanda för 775kr 0-99 kilo (därefter50kr/50 extra kilo). För inlämning i Örebro ges pris vid förfrågan

När vi fått tillbaka bifogat transportunderlag ifyllt och meddelande om vilken dag ni lämnar in godset, så mailar vi tillbaka en vägbeskrivning samt en inlämningsorder som ska lämnas till fraktterminalen.

  1. Moms

Inom EU tillkommer 25% svensk moms på ovanstående priser.

Packning

Du ansvarar själv för packning och förslutning. OBS! Mottagarens namn, destination och land ska vara tydligt påskrivet på varje kolli

Omärkt gods som kommer in på frakterminalen debiteras med 500 kr alternativt att godset ej tas emot och accepteras av fraktterminalen med åtföljande kostnader för dig.

Det är förbjudet att skicka aerosoler & spray/ vakuum behållare samt alla produkter som innehåller någon form av alkohol/brandfarliga ämnen exempelvis nagellack, aceton, parfym, deodorant, aftershave, doftspray, medicin, tändare, tändstickor,  mascara, bensin, motoroljor eller liknande samt alla typer av batterier etc. Detta stoppas omgående i säkerhetskontrollen. (Det råder import förbud till många destinationer när det gäller emballage av trämaterial.) Läs noga informationen i bifogat “Transportform”

Efter upphämtning och efter att vikt/volym kontrollerats av flygbolagets representant på fraktterminal mailar vi ett betalningsunderlag. Betalningen ska vara oss tillhanda via vårt bankkonto på Swedbank innan sändning lämnar Sverige. Sändningen måste skickas iväg inom 3 dagar för att ingen extra lagerhyra ska uppstå.

Då flygbolagen beräknar volymrelaterad vikt måste du jämföra den dimensionella vikten med den faktiska vikten. På den större av de två beräknas kostnaden. Du beräknar volymvikten med hjälp av följande formel: Längd x bredd x höjd i centimeter / 6000= volymrelaterad vikt i kilo. Volymfaktor: 1 kubik = 167 volymkilo

 

Exempel: en vanlig flyttkartong har måtten ca 60cm x 40cm x 40cm = volymvikt 16 kg, vilket är riktmärket för vad det minimum bör väga i reell vikt.

 

Ex.  Har du 4 kartonger blir det 16kg x 4 = 64 kg volymvikt som är ett minimum för vad det bör väga i reell vikt och i snitt per kartong. Fördelning av vikt i kartongerna spelar ingen roll. På vår hemsida, under flik ”priser” finns en volymberäkningsmall.

Din personliga integritet är viktig för oss och vi arbetar på olika sätt för att skydda och respektera den. Inte minst genom att följa data­skydds­förordningen (GDPR). Bland annat genom att inte använda dina person­uppgifter till mer än det nöd­vändiga, men även genom att arbeta seriöst med säkerhet och doku­mentation.

Ring oss för mer information!

Denna hemsida använder cookies för att säkerställa att du som besökare får bästa möjliga upplevelse.